SwedishParadise

Regler

Brott mot reglerna kan leda till varningar. Om brotten är tillräckligt allvarliga, eller du har fått tillräckligt med varningar, så blir du utslängd.

Ja, detta ser ut att vara jävligt mycket. Lugn, bara; det mesta är bara sunt förnuft och är skrivet ut i detalj bara för att göra det tydligt och för att undvika konflikt om vad som gäller.

Denna sidan ser lite snurrig ut eftersom den är gammal och utdaterad. För våra gällande regler efter 2018-11-01, besök sidan för regler.

 1. Generellt
  1. Alla spelare på servern måste vara minst 15 år gamla.
  2. Använding av fusk eller missbruka buggar kommer inte att tolereras.
  3. Dubbelkonto är inte tillåtet och kommer sannolikt att resultera i en permanent ban på alla konton!
  4. Återanslut inte, självmord, byt jobb eller gör något annat för att undvika rollspelssituation.
  5. Förolämpa inte spelare Out Of Character.
  6. Respektera admins beslut. Du kan diskutera om det privat så länge du håller dig till serverns regler. Om du öppnar en ticket, vänta lugnt på svar.
  7. När du begär en admin måste du lämna relevant information. Icke-informativa, aggressiva meddelanden kommer att resultera i en spark.
  8. Reklam för produkter och tjänster, inkluderat andra servrar, är inte tillåtna i någon form. Inte ens Out Of Character.
  9. Om du ser någon som bryter mot reglerna, försök att varna dem eller säg till admins. Ta inte situationen i egna händer. "Det var han som började!" lämnar vi i grundskolan.
  10. Att försiktigt försöka hitta kryphål i reglerna leder till straff.
  11. Påbörja inga nya scenarion en halvtimme innan restart, med undantag för bank- och butiksrån som inte får startas senare än en timme innan restart.
  12. Spelare får endast vara 6 karaktärer per sida i ett scenario. Om två gäng samarbetar om ett rån räknas dom som samma sida, men om ett gäng ligger i bakhåll för att råna rånarna så räknas dom som olika sidor.
  13. Ett scenario får inte innehålla mer än 4 gisslan. Gisslan räknas inte mot totalt antal i ett scenario, så man får till exempel vara 6 bankrånare med 4 gisslan. Bankrånare som låssas vara gisslan räknas som båda!
  14. Poliser i tjänst har undantag från alla begränsningar vad gäller antalet spelare i ett scenario. Gisslan räknas inte som "i tjänst".
  15. Man får inte råna sitt egna företag, eller något direkt anknuten till sitt egna företag. Till exempel kan inte bankanställda vara med på bankrån.
 2. Grundläggande rollspel
  1. Du måste följa FearRP. Din karaktär måste vara rädd för livshotande situationer. Till exempel vapen som pekar på dig, eller bil som kommer mot dig i hög fart.
  2. Spring inte in på extremt farliga eller livshotande situationer, till exempel brand eller skottlossningar, som medborgare eller någon med olämpligt jobb.
  3. Inget Metagame. Det betyder att du inte kan prata Out of Character medans du är In Character.
  4. Gör inte orealistiska saker ur sammanhanget (FailRP).
  5. Powergaming är inte tillåtet (dvs. inte göra "/me bryter mannens nacke och dödade honom" eller liknande).
  6. Du får som spelare ej ta del av en NPC:s utrustning. Till exempel får du inte döda en NPC-polis och ta dennas vapen, eller behålla ett vapen du hittade i ett NPC-fordon.
  7. Logga inte ut under pågående rollspel. Har du slut på hälsa, så ligg kvar tills du dör, även om det inte finns sjukvårdare på. Är du kidnappad, stanna inne tills det har löst sig. Logga inte ut mitt i en skottlossning. Givetvis får du gå om Verkligheten kallar, men då måste du vara beredd på att förklara dig sen.
  8. Fritagningsförsök får endast ske om personen i fråga har begått ett grovt brott och riskerar ett högt fängelsestraff. Den misstänkte måste vara misstänkt för antingen mord eller bankrån. Det är förövarens ansvar att sitta på informationen och att den stämmer innan de agerar.
  9. Cop Baiting, det vill säga att försöka få polisen efter sig bara för att få polisen efter sig, är inte tillåtet.
 3. Död, skada och hot
  1. Våld är alltid det sista alternativet!
  2. Döda inte människor slumpmässigt (RDM, Random Death Match), utan döda bara med ett giltigt rollspel. Till exempel i självförsvar eller om förhandlingarna bryter ihop under polisbelägring.
  3. Avfyra inte ditt vapen utan ett giltigt rollspel. Om du vill testa ditt vapen, åk till skjutbanan eller ut i öknen och rollspela vapentest.
  4. FearRP gäller. Är du kidnappad och under vapenhot får du inte lämna bilen, till exempel.
  5. Oavsett i vilken situation, skall du värna om ditt liv - framför allt under hot av våld, men även när du kör bil eller är i andra farliga situationer.
 4. Nytt liv
  1. Om du dör, glömmer du hur du dog. Blev du dödad vet du inte vem som gjorde det.
  2. Gå inte tillbaka till det område/rollspelssituation där du dog förrän 10 minuter har gått, om du inte har fått tillåtelse från en admin.
  3. Om du får nytt liv i området där du dog, måste du lämna det omedelbart och stanna långt borta.
  4. När du har slut på hälsa och inväntar sjukvårdare, så får du prata. Du är alltså inte död, men du bör rollspela skadad. Däremot så dör du, och tappar minnet, då tiden gått ut.
  5. Du får inte själv tillkalla sjukvårdare om du har slut på hälsa, eftersom du då rollspelar att du är döende.
 5. Kommunikation
  1. Så långt det är möjligt, undvik att använda in-game chat.
  2. Ha inte privata konversationer i OOC-chat. Använd telefonen.
  3. Spamma inte annonser.
  4. Administrativa ärenden skall i första hand göras med en ticket. Du kan även göra en /report in-game, eller kontakta admins på Discord. Använd kanalen #admin-help
  5. Svär inte överdrivet, argumentera eller förolämpa i chat.
  6. Skriv inte meddelanden i BARA VERSALER.
  7. Om du har blivit av med telefonen/com-radio i en RP-situation får du inte berätta vad som händer för andra spelare. Det gäller även utanför spelet (Discord, etc).
  8. Extern kommunikation (Discord, etc) räknas i RP-syfte som en app i mobilen, eller omtalas som "com-radio".
  9. Out Of Character kommunikation får ej förekomma in-game! Ta det på Discord eller något.
 6. Fordon
  1. Fordon skall behandlas realistiskt, vilket innebär att vid skada skall mekaniker tillkallas.
  2. Du får inte ta ut ett fordon mer än en gång, även om fordonet är sönder eller har stulits.
  3. Du får inte bara lämna ett skadat fordon efter vägen. Om ett fordon behöver lagas eller tas bort, tillkalla mekaniker, precis som du skulle göra i verkligheten.
  4. Tekniskt sett har inte polisen fartmätare, men om dom rollspelar att du har kört för snabbt, spela med.
  5. Fordon som inte tillhör en spelare räknas som stulna. Det går inte att rollspela att man har lånat den av grannen, eller whatever.
  6. Av vissa NPC-fordon kan man få vapen. Detta är inte tillåtet, och du måste släppa vapnet omedelbart.
  7. Fordon kan inte överlåtas från en spelare till en annan, men du får låna ut din bil.
  8. Garaget, där vi parkerar bilar, är neutralt område. Ingen kriminalitet och inget polisarbete där. Man får dock inte fly från RP-situationer dit hellre.
  9. Endast uniformerad personal av korrekt yrke får framföra uniformerade fordon (ambulans, akultläkarebil, polisfordon, polishelikopter, etc etc)
 7. Bilhandlare
  1. Du kan köpa bil av bilhandlaren. Det förväntas att du har råd med bilen du köper, och du får inte skuldsätta dig överdrivet.
  2. Kontakta bilhandlaren genom mobilen, under "Bilhandlare". Boka ett möte, eller gör en drop-in, men var artig. Kom ihåg att det är en RP-situation, och bete dig som att du är hos en bilförsäljare.
  3. Priserna sätts av bilhandlaren, och ändrar sig från dag till dag. Tjata inte på billigare bilar.
  4. Bilbutiken är inte en lekstuga. Rollspel är ju givetvis okej, men stör inte andra pågående rollspel.
  5. Bakom bilbutiken finns en lila cirkel där du kan sälja din egen bil. Du får tillbaks under halva köpsumman, och när den är såld så räknas det som avslutad.
  6. Alla frågor om priser och tillgänglighet på bilar ställs till bilhandlare som rollspel.
 8. Garaget
  1. I garaget kan du spara dina bilar alldeles gratis.
  2. Du får absolut inte ställa in en skadat bil i garaget, och sen ta ut den igen, som ett alternativ till att kalla på mekaniker. Detta gäller även om ingen mekaniker är online.
  3. Förstörd eller bortkommen bil kan återkallas mot avgift, men kom ihåg att du bara får ha en kopia på en bil ute åt gången.
  4. För att ställa in din bil, parkera i den röda cirkeln och tryck E.
  5. Om din bil inte blir borta, ställ den på parkeringen, så långt från den röda cirkeln som det går.
  6. Du får absolut inte ta bilar från parkeringen vid garaget då dom antagligen bara är bilar som garage-systemet inte har lyckats plocka bort.
  7. Undvik att ställa en bil i den gröna cirkeln eftersom det blir en massa problem om någon tar ut en bil. Flytta bort din bil på en gång när du tar ut den.
  8. Ta inte ut din bil om det står en i den gröna cirkeln redan. Du får flytta en annans bil från den gröna cirkeln, men du får inte köra den från parkeringen.
  9. Bilar som står parkerat vid garaget kan när som helst bli bortstädat av en admin, så lämna inte din bil där om den inte är sparat.
 9. Mekaniker
  1. Du kan tillkalla mekaniker genom knappen "Mechanic" i mobilen.
  2. Mekaniker kan bogsera, laga och ta bort bilar. För såna tjänster är det i första hand dom som skall lösa det in-game med rollspel.
  3. Mekaniker på plats har rätt att bedöma om skadorna är för svåra för att laga på plats. Det hjälper inte att tjata, utan mekaniker får neka dig hjälp om du är jobbig.
  4. Priserna är som mekanikern säger, och det är inget att tjafsa på.
  5. Mekaniker har begränsningar på vad dom får göra med en bil. Tjata inte på dom att gå utanför dom gränserna då det kan leda till att ni båda får en varning. Till exempel får ingen ha skottsäkra däck.
  6. Verkstaden är inte en lekstuga. Rollspel är ju givetvis okej, men stör inte andra pågående rollspel.
  7. Frågor om vilka uppgraderingar och kosmetiska grejer som kan göras med en bil riktas mot mekaniker som rollspel.
  8. Finns det ingen mekaniker inne, så är det ingen ursäkt för att bryta mot fordonsregler. Anpassa dig som du skulle göra om du inte fick tag på mekaniker ute i verkligheten.
 10. Polis och sjukvård
  1. Situationer mellan kriminella och polis skall utspelas på ett sätt där båda parter får en chans att göra rätt för sig. Exempelvis att ge upp och lägga ned vapnen, alternativt avvika från platsen.
  2. Vid kontakt med polis eller sjukvård så måste namn lämnas i notisen. Notisen skall vara kort och konkret och innehålla relevant information, men också namn på inringaren. Samtliga notiser utan information och namn skall ignoreras.
  3. Sjukvårdare får under inga omständigheter bära vapen under sitt yrkesutövande.
  4. För att visa att du har läst reglerna kan du få en fråga om vad det heⅿliga oꭈdet är. Svara "Guleböj"
  5. Våld mot eller av sjukvårdare är strängt förbjudet. Sjukvårdare är ett neutralt yrke där de har rätten att neka folk behandling om situationen är för farlig att gå in i.
  6. Om situationen är för farlig för sjukvård, tillkalla polis och vänta tills situationen har löst sig. Du får inte använda din status som sjukvårdare som sköld.
  7. Frågor om sjukvård, inkluderat priser och tillgängliga tjänster, riktas mot sjukvårdare in-game, som rollspel.
  8. Frågor om lagen riktas mot poliser in-game, som rollspel. Eventuella otydligheter i lagen kan polisen rollspela på plats, och alternativt ta upp med admins senare.
  9. Polis på plats har tolkningsföreträde på lagen. Tjafsa inte in-game om tolkning av lagen. Ta det med admins via en ticket, eller med poliserna Out Of Character på Discord, men gör det på ett snyggt sätt.
 11. Identitet
  1. Att studsa fram och tillbaks mellan identiteter är inte tillåtet.
  2. En identitet får endast bytas i syfte att glömma, till exempel för att avsluta sitt kriminella liv och gå en mer ej-kriminell bana.
  3. Vid byte av identitet blir din karaktär en ny person med nya minnen. Du minns inte den gamla identiteten, eller något den mindes. Till exempel glömmer du vart man kan hitta droger.
  4. Om du inte kan skilja på dina identiteter, enligt en admin sin bedömning, får du inte längre använda mer än en.
  5. Du får inte byta identitet under en pågående RP-situation, till exempel för att undvika polisen.
  6. Personer som bär mask har okänd identitet, även om du känner igen kläderna, håret eller ID som svevar över dom. Om dom inte berättar vem dom är, eller du kollade på när dom tog på sig masken, så rollspela att du inte känner igen dom.