SwedishParadise

Kriminalitet

Denna guide täcker enbart den sortens kriminalitet som är scriptat unikt för våran server, i resursen paradise-krim. Annan kriminalitet finns, så som bank- och butiksrån, men det är en helt annan saga.

Senast uppdaterat 2018-05-29

Det finns två olika sorters kriminalitet: Knark och falskneri. Knarket produceras och säljs antingen till en distributör eller på gatan. Förfalskningar kan endsast säljas till distributör.

Givetvis är det inte bara tillåtet, men även uppmanad att sälja saker till andra spelare. paradise-krim existerar specifikt för att höja interaktionen mellan spelare i förhållande till det "gamla" drogscriptet.

Knark som finns i staden är kokain, metamfetamin och marijuana. Kokain och metamfetamin har ungefär samma värde, medan marijuana är lite mindre värd. Riskerna förknippade med marijuana är dock lite lägre.

Hur gör man?

Först behöver du veta vart dom olika beståndsdelarna ska köpas in. Marijuanafrö, Metylamin, etc.

Det är fullt möjligt att systematiskt leta över hela kartan för att försöka hitta det, men det är mycket smidigare att försöka få reda på informationen från en av organisationerna som redan vet. Vem kan tänkas veta vart man gör knark?

Om du är ledare för en av dom whitelistade gängen får du en karta av en admin. Vakta denna mycket väl, eftersom den visar exakt vart stegen i just din kriminalitet är, även om det flyttas i framtiden.

Kartan visar även vart produktionsställen ligger. Poliser och ambulanspersonal kan inte läsa kartan, och den är inte olaglig att bära omkring på. Torskar du den så är det kört, dock.

Okej, sen då?

När du har allt du behöver för att producera, och vet vart produktionen ligger, så kan du börja. Varje produktionsställe har två relevanta punkter, och den ena punkten är alltid en bärbar dator.

Leta aktiveringsikonen, så hittar du snabbt vad du behöver göra.

Beroende av vad du producerar finns det olika många steg som tar olika lång tid, använder olika resurser, och kanske även kostar lite pengar. Marijuana måste hängas till tork, till exempel.

Yay, jag har en massa knark!

Bra för dig! Nu är du strax rik!

Antingen kan du gå omkring på gatorna och sälja det själv, eller så säljer du det till en distributör. Har du rätt karta så vet du redan vart distributören finns. Det uppmanas även att sälja till andra spelare, som sen kan sälja till träskallar med förtjänst. Du kanske säljer grejerna på kredit, så kan den andra spelaren betala sen, när dom har sålt allt?

Ju mera du säljer till distributören, ju mer pengar får du, givetvis, men det tar även längre tid att kontrollera kvaliteten på det du har producerat.

Om du säljer på gatorna är det en risk att den du försöker sälja till tar upp sin mobil och tipsar polisen om vad du håller på med.

Notera även att man inte kan försöka sälja till en träskalle mer än en gång. Ett nej är ett nej, och har dom redan köpt en sort så vill dom inte ha mer, och inte heller en annan sort. Det kan därför vara en bra plan att skydda ditt område så att ingen annan går omkring och säljer till dina träskallar!

Jag får ju olika beroende av vart jag säljer?!

Ja, det får du. Olika gäng kontrollerar olika områden, och du betalar en liten slant till den som kontrollerar området.

Hur stor del dom får av det du säljer för beror på hur mycket makt dom har. Gäng som kontrollerar fler områden får större andelar av pengarna.

Falska pengar och pass, då?

Staden har Dollar som sin myntenhet, och dom falska pengarna är Euro. Därför kan du inte själv spendera dom eller sälja dom till träskallar. Du är tvungen att sälja dom till en valutaköpare som skickar dom till Euro-zonen för att cirkuleras till stora företag där.

Falska pass kan du kanske sälja till spelare som vill låtsas vara någon annan om dom blir påkommen av polisen, eller av annat skäl behöver en falsk identitet. Annars kan dom säljas till en dokumentköpare som exporterar dom åt dig. Det är relativt bra betalt.

Jag är rik! Sälj mig en bil!

Inte så snabbt, Einstein. Pengarna man tjänar på kriminalitet är alldeles svarta, och om du köper en bil för dom kommer skattemyndigheten att ta fast dig direkt!

Därför måste du hitta någon som vill "köpa tjänster" av dig, och bokföra pengarna på ett sätt så att dom blir lagliga. Vissa företag tvättar pengar, andra inte. Dags att ställa lite diskreta frågor!