SwedishParadise

Om servern

Servern är en FiveM GTAV server riktat mot svenska gamers som gillar att spela GTA.

Många av oss vill gärna spela GTAOnline med andra, men har tröttnat på att det kostar många miljoner för en liten bil och hela grejen så ofta bryter ihop till en massa Random Deathmatch.

Därför vill vi hellre rollspela tillsammans på en privat server där tydliga regler gäller. Fördelen med rollspel är att man kan ta en riktig paus från verkligheten och bara ha roligt med sina digitala kamrater.

Vi har valt att hellre ha många regler, för att göra saker så tydligt som möjligt, hellre än att bara säga "Allmänt hyfs gäller" eller "Använd sunt förnuft". Det gör det lättare att veta exakt vad som gäller, så vi kan spela mer och tjafsa mindre.

Inne i spelet gäller även lagen. Bryter man mot den så riskerar man inte att bli utslängd, utan det är polisen in-game som hanterar det. Det finns ett fängelse.

Omstart och Civilmöte

Servern startar om alldeles automatiskt klockan 01:00, 06:00, 12:00 och 18:00.

Vi har ett civilmöte i Discord två gånger i månaden: 1. och 15. varje månad mellan 19:00 och 20:00. Alla whitelistade medlemmar är välkomna.

Dom dagarna det är civilmöte är servern nere under mötet, och det är ingen restart 18:00

Discord

För kommunikation utanför spelet använder vi Discord.

Oftast sitter vi även i olika voice chats där när vi spelar också, och kallar det för "com-radion". I alla RP-sammanhang räknas Discord som en app du har i din mobil in-game.

Mer om det på våran sida om Discord.

Whitelist

För att spela på servern måste man först läggas till i listan över vem som får vara med; Våran whitelist.

Innan du blir whitelistad bör du känna till reglerna, och vara hyfsat bekant med lagen.

När du känner dig redo är det bara att logga in med Steam-knappen i menyn. Då får du ett konto hos oss. Redigera din profil efter önskemål, och välj sen Whitelist i menyn.

Skriv en utförlig ansökan där och svara på frågorna, samt skriv lite som du själv kommer på. Sen kommer en admin att kika på det så snabbt vi hinner. Det är ganska fullt på servern just nu, så vi är ganska selektiva.

Om vi har frågor kan det vara så att din ansökan får status "Är i behov av intervju". I såna fall pratar vi med dig på Discord. Du har ju fyllt i vad du heter på Discord i din profil, eller hur?

Intervjun, om det blir en sån, fixar vi genom att du sätter dig i Whitelist Waiting Room på Discord och väntar lite. Det kommer en admin och pratar lite med dig sen.

Vi kallar detta "Whitelist-intevjuen", men det låter läskigare än det är. Vi vill bara försäkra oss om att du är över 15 år och inte har blodbanan full av tjack.

Ledningen

Vi har ett litet team med admins och kodare. Här finns deras Discord-namn!

@CalleMedC#7068 flyger omkring och räddar folk i nöd. Har lite Admin-semester just nu, dock.

@krippa#1366 sköter mycket kommunikation mellan gruppen och spelare. På tok för snäll.

@SirTommie#8803 hjälper till med att prata med spelare och svara på tickets. Hjälper till med whitelistning.

@VigeStig#6213 står för mycket av kontakten mellan spelare och admins. Whitelister och ansvarar för Discord.

@TailsMonMon#8495 underhåller användarlistan och sorterar i tickets. Det är hon som har fixat alla mysiga custom textures också. Kanin.

@degen#5607 löser script-problem och modifierar så saker hänger ihop ordentligt. Fixar även mycket av det dagliga underhållet. Ansvarar för bilar.

@Demonen#3234 har huvudansvaret för backend, vilket vill säga själva servern och det som håller den igång. Utvecklare.

@BeatMonkey#1337 är in-game admin och håller koll på hur dom olika delarna fungerar ihop. Whitelister.

@Uostbollen#7359 tjänstgör ofta som polis, men trivs även som krim. In-game admin och whitelister.

@Xealy#8418 är ofta budbringare mellan användare och admin-gruppen. Snabb att ta på sig ärenden. Whitelister.

@Nippe#6043 ligger en timme före, så han ansvarar för att informera oss om problem på servern innan dom händer i svensk tid. In-game admin och whitelister.

@Bjeny#1482 ligger också en timme före så han ansvarar för att hjälpa ovanstående med liknande problem. In-game admin och whitelister.

System

Det finns olika system på plats för att göra spelandet lättare och roligare.

Vi har ett garage där du kan spara din bil, ett mysigt fiske-system och, givetvis, knarkhandel. Det skulle inte vara GTA utan knarkhandel, eller hur?

Ett system finns för småjobb du kan tjäna lite pengar på utan att behöva kontakt med andra spelare. Du kan leverera paket, köra lastbil eller flyga helikopter, till exempel.

Det är mycket roligare med andra, självklart, och därför finns våra yrken också. Mer om det sen.

Lite småsaker finns för att göra det hela lite smidigare. Du kan låsa din bil så den finns kvar när du kommer ut från affären med mat och dryck. Biltvätten gör din bil skinnande ren, och bensin kan köpas på dom flesta bensinstationer.

Vapen finns i spelet, givetvis, men polisen har nog åsikter på det om du går omkring med pistol.

Viktigast av allt är nog bilarna. GTA handlar ju mycket om bilarna! Som tillägg till dom bilarna som redan finns i GTAV har vi även en hel del bilar från verkligheten. Fråga bilhandlarn om vilka Audi-modeller som finns inne?

Men.. Hur gör man? Vilka knappar finns?! Jo, man kan, till exempel, klicka här för en "Cheat Sheet" på dom vanligaste funktionerna.

Yrken

På servern har vi en del whitelisted yrken. Prata med en av cheferna in-game om du vill söka jobb.

Givetvis finns det polis i staden. Allt är lite mer intressant om det har lite konsekvenser. Dom skriver böter för att köra mot rött ljus, så kör försiktigt eller kika dig över axeln innan du kör rakt genom tre korsningar i 140km/t.

Bilhandlarn säljer bilar. Dom har även stadens bästa kaffe. Det borde inte överraska någon att det ofta är massa folk där inne.

Hos mekanikern kan du få din bil lagad eller uppgraderad. Står du efter vägen med en trasig bil så kan dom komma ut och hämta din bil åt dig.

Om du är skadad kan sjukvårdare ge dig livet tillbaka. Dom slänger sig i en ambulans och kommer som ett skott.

Vi har även en mäklare som hyr och säljer ut fastigheter.

Har du tråkigt så finns det ett eventbolag också. Dom fixar så roliga saker händer ibland. Stay tuned!

Allt detta kostar pengar, givetvis. Därför finns det telefonautomater där du kan ta uppdrag som drar in lite cash.